Publicado el & archivado en citas con chicas cheles, mujeres solteras manos en catadau, folgoso do courel para solteros.

Laprendre a respirar2a Carlota Martí, periodista de la revista Time Out, ha publicat un reportatge sota el títol “aprendre a respirar” arrel una entrevista que li va fer a la Sílvia de la Rosa, colaboradora de Meta i que actualment imparteix tallers de Respiració Conscient Integrativa i a d’altres professionals del camp de la teràpia i la respiració. A continuació us copiem el reportatge:

“A la respiració no li fem massa cas. Pensem que funciona de forma automàtica però pel tipus de vida que portem, pràcticament, tots la tenim bloquejada i no vivim amb tota la capacitat energètica, emocional i vital que podríem”. Hi heu pensat mai? Qui ens adverteix de la poca cura que li donem a la respiració és la Silvia de la Rosa, que imparteix el ‘Taller de Respiració conscient integrativa” a l’Institut Sistèmic META (Travessera de Dalt, 11). Vaja, només hi pensem quan estem constipats! Amb el xip canviat i la voluntat de col·locar-la en primera línia, repassem opcions per aprendre a treure el màxim profit d’ella i sentir-nos millor amb nosaltres mateixos.

Respiració conscient

Respireu des del diafragma, des de l’intercostal o des del pit? Ho feu per la boca, pel nas o utilitzant ambdós? Inspirem, expirem i no som conscients ni de com ho fem. “Vivim com respirem i respirem com vivim” ‘Zasca’! Doncs ja va sent hora que ens preocupem una mica per ella, oi? Treballar-la ens pot ajudar a desbloquejar-nos, superar pors i dolors físics o emocionals, guanyar vitalitat i connectar i estar bé amb nosaltres mateixos. Naixem, creixem i adquirim uns hàbits que ens porten a respirar d’una determinada manera. Tranquils, però, hi ha esperança. “La respiració està viva, podem aprendre i establir una nova dinàmica. Variar el ritme i la zona des d’on respirem segons el que necessitem en cada moment: estar més tranquils, activar-nos…”. Imagineu-vos-ho: a la feina, cada vegada que teniu una trucada, una reunió o heu de parlar en públic, noteu com us tanqueu i us bloquegeu i la vostra respiració és nerviosa. En el moment en què passeu a ser conscients que us passa, sabreu com superar-ho. “A través de la respiració traspassem aquestes pors i inseguretats. Són hàbits que es poden canviar. Tenir por a parlar en públic no és una veritat absoluta, podem fer un ‘reset’ i integrar una nova memòria emocional”, ens diu de la Rosa.

De la mà de la Silvia fem un tastet d’aquest taller de respiració conscient integrativa. Primer comencem assegudes amb uns minuts de respiració lliure per prendre consciència d’on som i de la nostra respiració i per treballar a partir de visualitzacions. Ella ens guia, ens parla d’una espiral que canvia de colors i que avança pel nostre cos. Després, ens estirem i intentem respirar des de 3 punts diferents: baix ventre; diafragma i intercostal, i tòrax. Desbloquegem físicament el cos i arribats a aquest punt, passem a la pràctica de la respiració circular. En aquest cas, ens posem per parelles, cara a cara i respirem per la boca de forma contínua: no hi ha pauses entre la inspiració i l’expiració. Hem de posar la intenció en la inspiració i en exhalar ho hem de fer sense empènyer, sense allargar-la, deixant anar l’aire. “Quan respirem per la boca connectem amb la nostra part emocional. Hi ha vegades què em diuen: Se m’han remogut moltes coses, ho he passat molt malament. En respirar amb l’únic que ens trobem és amb nosaltres mateixos i amb la nostra història interior. Si patim és perquè hi ha algun bloqueig, algun aspecte que ens fa sentir malament i, això, és el que volem segar. Al final, l’objectiu és conèixer la nostra respiració i que això ens ajudi a sentir-nos millor amb nosaltres i amb el nostre present”, conclou de la Rosa.

En aquest enllaç trobareu l’article original de la revista Time Out: http://www.timeout.cat/barcelona/ca/esports/aprendre-a-respirar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *